2192B696 2B1B-4044-86FA-127287C35747.jpeg

MNK SVETI PATRIK

MNK Futsal Sveti Patrik odnosno Futsal akademija Sveti Patrik osnovana je u ljeto 2015. godine!
Cilj kluba bio je i ostao rad s djecom i mladima te njihov sportski i društveni razvoj.

U prvih sedam godina koliko klub postoji, osvojeno je preko 40 trofeja. Odigrano je više od 150 turnira i kup natjecanja, a kroz školu futsala prošlo je više od 200 dječaka u tom periodu.

Među najveće uspjehe kluba ubrajaju se:
• naslov prvaka Županijske malonogometne lige u sezoni 2018/2019.
• 3x drugoplasirani na Croatia Futsal Mastersu (8 najboljih ekipa u Hrvatskoj)
• osvojen međunarodni turnir u Novom Vinodolskom
• 3x osvojen međunarodni turnir u Brčkom
• brojne titule u Županji, Drenovcima, Rokovcima, Vinkovcima…

Definitivno među najveće uspjehe kluba spada i poziv našem (sada već bivšem) igraču Tomislavu Stojanoviću u reprezentaciju Hrvatske do 18 godina. Isti je igrač ostvario nevjerojatan transfer u futsalu, kad je prešao iz našeg kluba u dvostrukog prvaka Hrvatske, MNK Olmissum ovog ljeta.

Trenutno u klubu treniraju tri selekcije (kadeti, stariji i mlađi pioniri) koje broje oko 40 dječaka, članova našeg kluba. Njih treniraju stručnjaci s Futsal licencama te kineziolozi i studenti kineziologije. Trenerski stožer čine: Tin Buljan kao voditelj akademije i trener s UEFA C licencom, pomoćni trener Davor Boždar, pomoćni trener Eugen Debak, kondicijski trener Branimir Kuzman; Treninzi se odvijaju u sportskoj dvorani Gimnazije Županja, ponedjeljkom, četvrtkom i subotom;

Klub je zastupljen na društvenim mrežama, ima svoju web stranicu, Youtube kanal i komunicira s članovima i pratiteljima kluba na dnevnoj bazi. Broj članova kluba trenutno je 124, od čega su 40 polaznici naše akademije. Godišnja članarina je 100 kuna a svatko može postati članom ukoliko to želi.