since%202015

MNK FUTSAL OLIMPIJAC

POVIJEST KLUBA

Malonogometni klub FUTSAL OLIMPIJAC osnovala je u početku vrlo mala skupina mladih sportskih entuzijasta, kineziologa, trenera i sportskih djelatnika zaljubljenika u ovaj sport s jasnom vizijom i ciljem: da Grad Županja nastavi njegovati dugu i bogatu sportsku tradiciju igranja nogometa (Prva nogometna lopta u Hrvatskoj) i malog nogometa sudjelujući u natjecanjima na najvišoj razini kroz novi atraktivan i dinamičan sport – futsal!
S obzirom da je u posljednjih dvadesetak godina futsal kao sport doživio veliku ekspanziju u Hrvatskoj a do tada u Gradu Županji nije postojao niti jedan formalno -pravno organiziran malonogometni klub, plan i vizija osnivača je bila da se pokrene dugoročan i održiv projekt koji će mali nogomet a kasnije i futsal podići na višu razinu te promovirati naš mali grad i okupljati nogometaše s područja grada Županje i okolice.

Ova sportska priča započela je 20. srpnja 2015. godine osnivanjem sportske udruge s ciljem promicanja, razvoja i unapređenja malog nogometa (futsala) u Gradu Županji i okolici. Olimpijski moto "Citius, Altius, Fortius!" ("Brže,više,snažnije") jednostavna je filozofija koju Klub promovira i slijedi od prvog dana postojanja.


SPORTSKI KLUB S VIZIJOM USPJEHA

Vizija i misija Kluba je okupljanje i selekcija darovitih mladih nogometaša s izraženim predispozicijama za futsal te sportski trening i natjecanja na amaterskoj i profesionalnoj razini. Počeli smo skromno s nekoliko entuzijasta koji su s nama od prvog dana sa sportskom vjerom u ono što radimo i danas ponosno predstavljamo svoj grad i državu kroz futsal. Malonogometni klub futsal Olimpijac uvijek želi biti moderniji, bolji i snažniji!
Promišljenom sportskom politikom, dugoročnim planiranjem i strpljivim razvojem na svim poljima nakon tri godine postojanja i dvije sezone natjecanja na županijskoj razini klub je od sezone 2018/2019 sudionik drugog ranga natjecanja u Hrvatskoj u konkurenciji seniora a po koeficijentu uspješnosti među 32 najbolja kluba u Hrvatskoj.
Klub s mlađim dobnim kategorijama nastupa u 1. Hrvatskoj malonogometne lige –Istok u juniorskoj konkurenciji (U-19) a od sezone 2019/2020 i u kadetskoj konkurenciji (U-17).

USTROJ KLUBA

Klub funkcionira kao udruga građana po demokratskom principu 1 član = 1 glas (socios model) što znači da svaki punoljetni član kluba ima jedan glas kada se donose bitne odluke koje utječu na sadašnjost i budućnost kluba.